The Final Girls (2015)

Genre: Slasher, skräck, skräckkomedi
Huvudrollerna: Taissa Farmiga, Malin Åkerman, Nina Dobrev, Alexander Ludwig
Regissör: Todd Strauss-Shulson
Skriven av: Joshua John Miller, M.A. Fortin

Taissa Farmiga som spelar Max förlorar sin mamma i en olycka. Hennes mamma var en skådespelerska. På ettårsdagen av hennes mammas bortgång går hon och hennes kompisar på bio och kollar på skräckfilm. På biografen händer det något övernaturligt: Max hamnar i filmen och träffar sin mamma som ung.


Miljön var på en utmärkt plats, jag fick känslan att det skulle vara mysigt. Det hela utspelar sig på sommarläger. En miljö som på dagstid är mysig och trevlig men på natten blir den otäck. Man kan få en tillbakablick till 1980 talet då Fredagen den trettonde släpptes.

Jag tycker det var bra val av skådespelare, speciellt Vicki (Nina Dobrev) man såg hur hon förändrades, i början var hon dryg, bossig men sedan blir hon snäll och känslosam. Om man har sett The Vampire Diaires kan man känna igen henne från sina roller som Elena, Katherine, Amara och Tatia. Det är ovanligt att se henne i en annan roll. Karaktären som hon spelar i The Final Girls passar henne också.

Musiken gör alltid så filmer blir spännande. Utan musiken i denna film så skulle det bara vara “Wow, någon dog” men med musik så blev det mer inlevelse i filmen. Man blev mer skrämd, dessutom skulle man aldrig veta när mördaren skulle komma, men med musiken så vet man att mördaren kommer men inte när.

Jag ger den här filmen 4 av 5 bänkpressar.

Jag skulle önska att den var mer läskig.

Text av: Angelika Carlsson