Statiska centralbyråns medborgarundersökning har kommit fram till att Flen är återigen den absolut sämsta kommunen i Sverige, men vi håller inte med.

 

År 2016 blev Flens kommun placerad som Sveriges sämsta kommun och blev det återigen i 2017. Anledningen till den dåliga placeringen 2017 beror på att invånarna är missnöjda med specifika punkter såsom nöjesutbudet, utbud av mataffärer och möjligheten att få ett arbete på ett rimligt avstånd. Denna statistik verkar basera sig på hur vuxna och äldre människor tycker kommunen är, men vi ska ta upp hur det är för ungdomarna. I samhället Flen befinner det sig många positiva nöjen som man kanske inte alltid tänker på, bland annat – golfbanor, sport- och simhall, bowlinghall, gym, ishall, ridanläggningar, biograf mm. Det finns även fyra olika mataffärer i endast Flen (ICA, Coop Extra, Netto, Willys hemma) Och sedan angående möjligheten att arbeta på avstånd är självklart ett problem, men man kan enkelt ta sig omkring med både buss och tåg. Flens kommun är självklart inte anpassat för alla åldrar och personligheter, detta gör att Flen enkelt kan bli felbedömt i undersökningar som denna. Vi tycker att Flens kommun självklart har förbättringspotential angående vissa områden, men är den verkligen sämst i hela Sverige?

 

Vi tycker att aktiviteter skulle kunna bli lite mer synliga och även läggas till flera olika nöjen. Det skulle till exempel kunna finnas volleyboll, handboll, friidrott… Aktiviteter för ungdomar har bara blivit mindre och mindre för varje år. Det finns fortfarande platser i Flen som är riktigt fina där ungdomar höll till för flera år sedan som till exempel Orresta ö. Orresta har förut varit en plats där ungdomar hängt och haft roligt, men genom åren har det blivit mer och mer dött där. Till exempel har de höga hopptornen tagits bort och nu återstår bara två stycken olika höjder. Vi anser att Flens kommun skulle kunna utnyttja den här platsen för att locka dit mer ungdomar och för att lyfta hela Flens rykte.

 

Flens kommun är som sagt något som har förbättringspotential för speciellt oss ungdomar. Kommunen är ett tyst och lugnt område som självklart inte passar alla, men det är ett härligt område som skulle kunnas utnyttjas på goda sätt. Flens kommun har platser som är riktigt bra, vi måste bara vara mer uppmärksamma och lägga märke till det goda.