Lördagen den 30/9 anordnade ungdomssektionen från Mellösa Ryttarklubb den årliga blåbärshoppningen vid Stall Lindsberg.

Blåbärshoppningen är till för de mindre ryttarna som hoppar från bom på marken upp till 50 cm. Barnen kommer hoppa en liten bana på 5 till 6 hinder. Efter deras ritt kommer alla barnen få en rosett.

Love 6 år hoppade banan på 40 cm med sin ponny Nellie. Varken Love eller hästen Nellie var nervösa, trots att det var mycket publik och hästen Nellie bara har varit på Stall Lindsberg en  gång tidigare. Love tyckte det gick jättebra och är stolt över Nellie, “hon ska få många morötter när vi kommer hem” säger Love. Loves mamma tycker att det  varit en lyckad dag och kul att se att Love och Nellie har så kul tillsammans inne på banan.

 

 

 

 

 

Emilia 3 år tog sig runt hoppbanan på lilla ponnyn Linus. “Linus var jätteduktig, för han kunde banan själv” säger Emilia. Banan var inte så svår och därför blev inte Emilia nervös.

 

 

Vi har ställt några frågor till en av ledarna i ungdomssektionen, Lovisa Wistrand 18 år.

 

Vad är blåbärshoppningen för något? 

“Blåbärshoppningen är till för de yngre ryttarna. Meningen är att dom ska få testa på hur det är att tävla och få lite tävlings feeling”.

Vad är ungdomssektionen? Vad gör ni och vad är ni till för?

“Vi i ungdomssektion anordnar allt från tävlingar för mindre ryttare till mys & spökkvällar. Vi vill att barnen ska få träffas utanför ridskolan och få ännu mer gemenskap med varandra. Fokuset är oftast häst men vi vill också att barnen ska ha kul med varandra utan häst”

 

Text & bild av: Ella Ridehag och Wilma Törnkvist